Bel met onze expert: 058 – 215 07 42

Gratis verzending vanaf € 100,-

Minimaal 1 jaar garantie
De beste kweeklampen voor een mini kweekruimte

De beste kweeklampen voor een mini kweekruimte

Een mini kweekruimte kan een ideale oplossing zijn voor hobbykwekers met een beperkte ruimte. In een kleine kweektent of kweekkast kweek je kleine hoeveelheden planten en gewassen. Als je genoeg plek hebt, kun je overwegen om een kweeklamp in de kweekruimte te plaatsen. Zo weet je zeker dat je zaadjes of planten voldoende licht krijgen. 

Hieronder zetten we de beste kweeklampen voor een mini kweekruimte op een rij, en geven we je handige tips voor het maken van de juiste keuze. 

Led of HPS kweeklampen

Allereerst is het belangrijk om een keuze te maken tussen led en HPS kweeklampen. Vroeger kozen veel hobbykwekers voor HPS lampen vanwege de hoge efficiëntie. Echter, tegenwoordig groeit de vraag naar led lampen. 

Led kweeklampen

Led kweeklampen worden niet alleen populairder bij professionele kwekers, maar ook bij hobbykwekers. Dit komt voornamelijk door het lage energieverbruik. Ze gaan in sommige gevallen maar liefst 50% langer mee dan HPS lampen. 

Bovendien kun je het lichtspectrum van ledverlichting helemaal zelf bepalen. Dit maakt ze geschikt voor zowel de groei- als de bloeifase. Je hoeft dus maar één lamp aan te schaffen!

HPS kweeklampen

HPS kweeklampen staan bekend om hun krachtige lichtintensiteit. Echter, deze lampen gebruiken veel energie en produceren meer warmte. Om deze reden kan er extra ventilatie en koeling nodig zijn. Hier heb je echter niet altijd plek voor in een mini kweekruimte. 

Led of HPS kweeklampen

Hoe kies je een kweeklamp voor een mini kweekruimte?

In een mini kweekkast of -tent heb je slechts beperkte ruimte, daarom is het belangrijk om deze slim in te delen. Door een kweeklamp te kiezen met het juiste vermogen hoef je niet meerdere kweeklampen aan te schaffen, maar slechts het aantal dat nodig is om het gewenste kweekoppervlak te belichten.

Met onderstaande tips kies je de beste kweeklamp voor een mini kweekruimte. 

Soort kweeklamp

Er zijn verschillende soorten kweeklampen. Van led spots, strips tot UFO’s: je kunt er alle kanten mee op. Bij het kiezen van de juiste soort lamp is het belangrijk om rekening te houden met het formaat van je kweekruimte.

In een mini kweekruimte kies je voor kleine kweeklampen, zoals led spots of een UFO kweeklamp. Deze lampen zijn klein en smal, maar produceren wel een grote hoeveelheid licht. Ook zijn led strips ideaal voor kleine ruimtes omdat ze weinig ruimte in beslag nemen en eenvoudig kunnen worden gebogen. 

Vermogen

Door het vermogen van de kweeklamp af te stemmen op de grootte van de kweekruimte, heb je slechts één of enkele kweeklampen nodig voor een optimale groei. Dit bespaart niet alleen ruimte in je kweekkast, maar bespaart ook kosten. 

Lichtspectrum

Om je planten optimaal te laten groeien en bloeien, kijk je naar het lichtspectrum van de kweeklamp. Voor de groeifase heb je namelijk een ander soort licht nodig dan voor de bloeifase. Let dus goed op welk lichtspectrum je kiest. 

Hoe kies je een kweeklamp voor een mini kweekruimte

Bekijk de beste kweeklampen voor een kleine kweekruimte

Ben je op zoek naar de beste kweeklamp voor een mini kweekruimte? Bij Kweeklampenkopen.nl bieden we diverse soorten professionele kweeklampen voor kleine kweekruimtes. Of je nu een beginner bent naar een handige led strip, een kleine spot of een ander type kweeklamp: je vindt het allemaal in ons assortiment. Bovendien kun je de kweeklampen 14 dagen uitproberen!

Veel gestelde vragen over kweeklampen voor een mini kweekruimte

Hoeveel watt heeft een lamp nodig in een mini kweekruimte?

Hoeveel wattage een kweeklamp nodig heeft, is voornamelijk afhankelijk van de grootte van de ruimte en het aantal planten in de kweekruimte. In een mini kweekruimte is een kweeklamp met een laag vermogen voldoende. 

Zijn led kweeklampen effectief voor kleine kweekruimtes? 

Led kweeklampen zijn zeer effectief voor mini kweekruimtes, zoals een kweekkast of -kas. Ze bieden het juiste lichtspectrum, worden niet warm en hebben een laag energieverbruik. 

Kan ik meerdere kweeklampen combineren?

Het is zeker mogelijk om meerdere kweeklampen met elkaar te combineren. Dit is vooral handig wanneer je een gelijkmatige lichtverdeling over een groter oppervlak wilt garanderen. In een mini kweekruimte is het vaak niet noodzakelijk om meerdere lampen te gebruiken.

Gratis verzending

Bij bestelling vanaf € 100,-

Soepele retourregeling

30 dagen zichttermijn

A-merk verlichting

Alleen de beste kweeklampen

Veilig betalen

iDEAL / PayPal / Mistercash