UFO

UFO kweeklampen waren de eerste led kweeklampen op de markt. Hoewel ze toen enkel nog waren samengesteld met rode en blauwe leds, beschikken ze nu over een volledig lichtspectrum. Dit maakt de lamp geschikt voor alle soorten planten en verschillende groeifases! De UFO kweeklampen in ons assortiment zijn zuinig, efficiënt en krachtig: ze gaan tot wel 50.000 branduren mee. Bestel vandaag jouw led kweeklampen nog en begin met kweken!

Toon filter

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Belangrijke voordelen van led UFO kweeklampen

Led UFO kweeklampen zijn compacte, ronde lampen met een platte vorm die lijkt op een UFO, vandaar ook de naam. Deze UFO lampen zijn een populaire keuze voor indoor kweken vanwege hun hoge efficiëntie en energiebesparing ten opzichte van traditionele kweeklampen. 

✓ Compact

UFO kweeklampen zijn zeer geschikt voor in kleine ruimtes dankzij de compactheid. De lampen zijn klein en smal, maar dit betekent niet dat ze minder krachtig zijn. Ze produceren een grote hoeveelheid licht. 

✓ Full spectrum

Het lichtspectrum van een LED UFO kweeklamp kan worden aangepast aan de verschillende groeifasen van de planten. Dit betekent dat je de lamp kunt afstemmen op de specifieke behoeften van je planten om zo de opbrengst en kwaliteit te maximaliseren.

✓ Energiezuinig

Led kweeklampen zijn energiezuiniger dan traditionele HPS-lampen. Ze gaan tot wel 50.000 branduren mee. Dit betekent dat je ze niet snel hoeft te vervangen en kunt besparen op de energierekening!

✓ Waterdicht

UFO kweeklampen zijn waterdicht. Dit betekent dat je de lampen dicht bij de planten kunt hangen. Je hoeft niet bang te zijn voor opspattend water en ook kun je de planten gewoon besproeien. 

Verschillende soorten UFO lampen

Er zijn verschillende soorten UFO kweeklampen beschikbaar, deze hebben elk hun eigen specificaties en vermogens. In onze webshop bieden we UFO Spectraboxen in diverse wattages. 

Led UFO Spectrabox voor de groei- én bloeifase

De Spectrabox bevat een volledig lichtspectrum, voor zowel de bloei- als groeifase. Het is mogelijk om het spectrum aan te passen aan de behoeften van de plant. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende seizoenen nabootsen. De UFO Spectrabox heeft een schakelaar waarmee je de overgang van groei- naar bloeilicht eenvoudig kunt bedienen. 

Aangezien het formaat van een UFO Spectrabox klein is, kun je deze dicht bij de plant hangen. De minimale afstand is slechts 10 centimeter. In ons assortiment vind je de Spectrabox UFO 100 watt, 150 watt en 200 watt. Ook is het mogelijk om een dimmer aan te schaffen voor een UFO Spectrabox kweeklamp.

Wanneer Led UFO kweeklampen gebruiken?

Een led UFO kweeklamp is geschikt voor een kleine ruimte waar veel licht is gewenst. Aangezien de lampen krachtig en efficiënt licht bieden, zijn ze populair voor het kweken in een kweektent of -kast. 

  • Indoor kweken

UFO kweeklampen zijn geschikt voor het indoor kweken van diverse soorten planten en gewassen.

  • Verlichting van zaaiingen

UFO lampen kunnen worden gebruikt om zaadjes te laten groeien voordat deze naar buiten worden verplaatst. Dit is handig om zaaiingen sterker te maken voordat ze in de grond worden geplaatst.

  • Als aanvullende verlichting

Je kunt led UFO kweekverlichting gebruiken als hoofdverlichting, maar ook als aanvullende verlichting naast natuurlijk zonlicht. Dit kan helpen om planten beter te laten groeien in omgevingen met minder natuurlijk licht.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste kweeklamp?

Led UFO kweeklampen zijn ideaal voor kleine kweekruimtes, zoals kweekkasten of -tenten. Wanneer je vandaag bestelt, heb je je producten binnen 1 à 2 dagen al in huis! Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste kweeklamp voor jouw planten? Of weet je niet welke wattage je het beste kunt kiezen? Onze experts geven je graag passend advies. Neem contact op via e-mail of telefoon en we helpen je verder. 

FAQ

Zijn led UFO kweeklampen geschikt voor alle plantensoorten?

Onze led UFO kweeklampen zijn over het algemeen geschikt voor alle plantensoorten. Dit komt doordat de Spectrabox een volledig lichtspectrum biedt. Kijk van tevoren altijd goed welke soorten licht je nodig hebt en of de lamp deze ondersteunt. 

Hoeveel watt moet een UFO kweeklamp hebben? 

De benodigde wattage van de lamp is afhankelijk van de grootte van de kweekruimte en het aantal planten dat je weekt. Voor een kleine kweekruimte is 100-200 watt voldoende. 

Hoe lang gaat een UFO lamp mee?

De levensduur van een kweeklamp hangt af van het merk en hoe vaak de lamp wordt gebruikt. Over het algemeen gaan led kweeklampen tussen de 50.000 en 100.000 uur mee.