Tubes

Wanneer je planten of gewassen indoor gaat kweken, is er extra licht nodig om de opbrengst te optimaliseren. Hier kun je diverse soorten verlichting voor gebruiken, waaronder led tubes. Het gebruik van led tubes is populair onder kwekers dankzij het vermogen om planten te verlichten op moeilijk bereikbare plekken. Led tubes voor indoor kweken bieden meerdere voordelen en zijn zowel geschikt voor hobbyisten als professionele kwekers. Kies voor onze energiezuinige led tubes met een lange levensduur!

Toon filter

Enig resultaat

Enig resultaat

Energiezuinige led tubes voor indoor kweken

Led tubes worden vaak vergeleken met traditionele TL buizen, alleen biedt led verlichting grote voordelen ten opzichte van de klassieke kweeklampen. Zo heb je bijvoorbeeld de volledige controle over het lichtspectrum en bieden de buizen hoge vermogens voor een krachtige lichtintensiteit. Hieronder volgen de belangrijkste kenmerken van onze hoogwaardige led tubes. 

✓ Geschikt om tussen planten te hangen

Aangezien led tubes een slank en lang postuur hebben, zijn ze ideaal om te gebruiken als extra verlichting op moeilijk bereikbare plekken. Plaats de buizen bijvoorbeeld tussen je planten om de bloei te stimuleren. 

✓ Geschikt voor groei- en bloeifase

Dankzij de nieuwste led-technologie geniet je in de meeste gevallen van een aanpasbaar lichtspectrum dat is afgestemd op de verschillende groeifasen van je planten. Hierdoor kunnen de buizen het optimale licht leveren tijdens zowel de groei- als de bloeifase. Je bent dus verzekerd van een goede opbrengst!

✓ Energiezuiniger dan HPS buizen

Heb jij nog traditionele kweeklampen in jouw kas of kast hangen? Led tubes staan bekend om de lange levensduur. Ze kunnen tot wel 50.000 branduren meegaan en zijn hierdoor erg energiezuinig. Bovendien worden ze minder snel warm en kunnen de lampen hierdoor dichter op jouw planten hangen. 

✓ Waterdicht

Ook in vochtige ruimtes kun je led tubes gebruiken. Ze zijn namelijk spatwaterdicht waardoor je de buizen niet hoeft te verwijderen wanneer je de planten water geeft of besproeit. 

Soorten led tubes

In onze webshop vind je verschillende soorten led tubes. Deze led verlichting buizen komen in verschillende formaten, zodat de tubes geschikt zijn voor kleine en grote kweekruimtes. Bovendien kun je meerdere tubes met elkaar combineren om zo het gewenste lichteffect te creëren. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende wattages en lichtspectrums, zodat je de kweekverlichting volledig kan aanpassen aan de behoeften van jouw planten. De meeste soorten led verlichting bevatten een full spectrum zodat de lampen zowel in de groei- als bloeifase kunnen worden gebruikt. 

Hoe led tubes gebruiken voor kweken?

Wanneer je planten in een indoor omgeving gaat kweken, is het belangrijk dat zij de juiste intensiteit en kleur licht ontvangen. Het formaat van led tubes maakt deze vorm van verlichting perfect om te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken. Zo is het mogelijk om de buizen tussen de gewassen te hangen als aanvullende verlichting, maar ook kunnen ze dienen als primaire lichtbron. Voor een optimaal effect plaats je de led tubes maximaal 10 tot 30 centimeter boven de planten. 

Led tubes kopen? Hulp van experts

Wil je led tubes kopen voor jouw nieuwe kweekruimte? Of wil je jouw oude kweeklampen vervangen door led verlichting omdat deze veel langer meegaan? Een led tube is ideaal om tussen planten of gewassen te hangen. Het is echter wel belangrijk dat je een product van hoge kwaliteit kiest met een lichtspectrum dat aansluit bij de wensen en behoeften van de planten. Dus heb je vragen over onze led tubes? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van het juiste product? Onze experts helpen je graag. Neem contact op via de telefoon, e-mail of chat. 

FAQ

Welk formaat led buis heb ik nodig?

Welk formaat led tubes je het beste kunt kiezen, hangt onder andere af van de grootte van de kweekruimte en het doel van de verlichting. Wanneer je een grote kweekruimte hebt, kun je kiezen voor een led tube van een groot formaat of het combineren van meerdere buizen. 

Kan ik led tubes combineren met andere verlichting?

Je kunt led tubes heel goed combineren met andere soorten verlichting, zoals led strips, led bars en led-panelen. 

Hoe lang gaan led tubes mee?

Led verlichting staat bekend om de lange levensduur. Led tubes gaan vele malen langer mee dan traditionele kweekverlichting, zoals HPS lampen. In de meeste gevallen hebben hoogwaardige led tubes een levensduur van zo’n 25.000 tot 50.000 branduren.

Zit er garantie op de led tubes van Kweeklampenkopen.nl?

Op alle producten van Kweeklampenkopen.nl ontvang je 1 jaar garantie.