Stekken

Wanneer je planten gaat stekken, is het belangrijk dat deze de juiste verlichting ontvangen. Door een optimale omgeving voor je stekken te creëren, kunnen ze uitgroeien tot gezonde, volgroeide planten. In ons assortiment vind je diverse soorten kweeklampen, waaronder kweeklampen voor stekken. Deze bevatten een lichtspectrum dat speciaal is afgestemd op de lichtbehoefte van stekken. Daarnaast bieden we full spectrum lampen die je kunt gebruiken voor alle stadia van plantengroei.

stekken
Toon filter

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

Speciale kweeklampen voor stekken 

Wanneer je planten gaat zaaien of stekken, hebben deze een speciaal lichtspectrum nodig om goed te kunnen groeien. Jonge planten hebben namelijk een andere lichtbehoefte dan volgroeide planten. Stekken hebben voornamelijk behoefte aan blauw en wit licht voor een gezonde groei. In ons assortiment vind je speciale kweeklampen voor stekken met een zorgvuldig afgestemd lichtspectrum. De lichtkleuren en lichtintensiteit zijn volledig aangepast aan de behoeften van zaailingen, stekken en jonge planten.

Waar op letten bij het kiezen van kweeklampen voor stekken?

Ben je op zoek naar een kweeklamp voor stekken? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste lampen kiest. Onder andere het lichtspectrum, de lichtintensiteit en de energiezuinigheid van de kweekverlichting spelen een grote rol.

Lichtspectrum

Kweeklampen voor stekken moeten voornamelijk een hoge concentratie blauw licht en/of wit licht bevatten. Blauw licht is essentieel voor een goede ontwikkeling van sterke wortels bij stekken. Daarnaast is wit licht belangrijk voor een gezonde groei van zaailingen of stekjes. 

Lichtintensiteit

Jonge planten hebben minder licht nodig dan volwassen of volgroeide planten. Daarom is het belangrijk om de lichtintensiteit en het vermogen van de lamp te controleren. Kies voor een lamp met een kleurtemperatuur van ongeveer 4000 Kelvin, dit kun je vergelijken met de temperatuur van het voorjaarslicht. 

Energiezuinigheid

Ook de energiezuinigheid en duurzaamheid van een kweeklamp is van belang. Kies voor energiezuinige kweeklampen, zoals led kweeklampen, om te besparen op de energiekosten. Bovendien adviseren we om voor een gerenommeerd merk zoals Samsung of Philips te kiezen. Zo ben je verzekerd van een goed product.

Warmteafgifte

Let ook altijd op de warmteafgifte van de kweeklamp. Sommige traditionele HPS lampen kunnen na lang gebruik erg warm worden. Pas daarom altijd goed op voor oververhitting en laat de lampen de stekken niet verbranden. Led kweeklampen produceren over het algemeen minder warmte en kun je dichter bij de planten hangen. 

Full spectrum kweeklampen voor alle groeistadia

Tegenwoordig bieden veel led kweeklampen een full spectrum. Full spectrum kweeklampen bevatten niet alleen blauw, rood en wit licht, maar ook andere soorten licht die de groei van planten kunnen bevorderen. Hierdoor zijn deze lampen geschikt voor alle stadia van plantengroei: van stekken tot de bloeifase. 

Een groot voordeel van het gebruik van full spectrum kweeklampen is dat je geen verschillende lampen hoeft te gebruiken voor de verschillende groeistadia. Stekken hebben voornamelijk wit en blauw licht nodig, maar wanneer ze verder groeien, verandert de lichtbehoefte. Dit is echter geen probleem met een full spectrum kweeklamp. Deze zijn geschikt voor zaailingen, stekken en volgroeide planten.

Hulp nodig? Onze experts helpen je

Het kweken van gezonde stekken wordt eenvoudiger met onze kweeklampen van gerenommeerde merken. De kweekverlichting van Kweeklampenkopen.nl is zowel geschikt voor professionele kwekers als hobbyisten. Heb je vragen? Of wil je advies om de beste resultaten te behalen? Onze specialisten staan voor je klaar. Bovendien profiteer je altijd van een snelle verzending! Wanneer je vandaag besteld, ontvang je jouw bestelling al binnen 1 à 2 dagen.

FAQ

Welke kweeklamp is het meest geschikt voor het stekken van planten?

Voor het stekken van planten kies je voor een kweeklamp die een spectrum van blauw en wit licht kan bieden. Voornamelijk led kweeklampen zijn populair voor stekken dankzij de energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Wat is het beste lichtspectrum voor stekken?

Het beste lichtspectrum voor stekken is een combinatie van blauw en wit licht. Houd er rekening mee dat wanneer stekken groeien ze behoefte aan een ander lichtspectrum hebben.

Zijn er kweeklampen die ik kan gebruiken voor stekken en volgroeide planten?

Ja, er zijn kweeklampen die zowel geschikt zijn voor het stekken als de groei en bloei van planten. Deze lampen noemen we full spectrum kweeklampen. Full spectrum lampen bieden een compleet lichtspectrum zodat ze geschikt zijn voor alle groeistadia van planten.