Accessoires

Wanneer je planten kweekt in een indoor omgeving, bieden kweeklampen een belangrijke bron van verlichting. Om de beste groeiomgeving voor planten en/of gewassen te creëren, zijn er een aantal belangrijke accessoires voor led- en HPS-kweeklampen. Deze zijn speciaal ontworpen om het maximale uit je kweeklampen te halen. De juiste accessoires en tools maken namelijk een groot verschil tijdens het kweekproces. Van controllers tot kweekbrillen: je vindt het hier allemaal!

Toon filter

Toont alle 14 resultaten

Accessoires voor kweeklampen van led en HPS

Kweeklampen zijn onmisbaar voor indoor kwekers, maar ook bepaalde accessoires kunnen niet ontbreken. WIj bieden een ruim assortiment accessoires voor led kweeklampen, waaronder controllers, led drivers, kweekbrillen en light movers. 

Controllers

Kweeklampen zijn eenvoudig te installeren dankzij het plug-and-play systeem. Je hebt dus geen controller nodig om de lamp te laten werken, maar het kan het gebruik wel eenvoudiger maken. Met een controller kun je ervoor zorgen dat je kweekverlichting op tijd aan en uit wordt geschakeld. Dit hoef je dus niet handmatig te doen en dit bespaart je een hoop tijd. Daarnaast gebruik je een controller om led kweeklampen te dimmen en bieden sommige merken aanvullende opties, zoals het nabootsen van een zonsopkomst of zonsondergang.

Led drivers

Gloeilampen maken gebruik van de spanning op een stroomnetwerk. Bij led-lampen werkt dit anders. Een led-lamp heeft namelijk constante stroom nodig en hier komt de led driver in beeld. Een led driver zorgt ervoor dat de lamp constant en gelijkmatig stroom ontvangt. Hierdoor kan de lamp op een zuinige manier licht afgeven. Bij sommige led lampen is de driver ingebouwd, maar dit is niet het geval bij alle soorten kweekverlichting. Bij sommige led-lampen moet je de driver zelf aansluiten. 

Kweekbril

Wanneer je met krachtige kweeklampen werkt, is het belangrijk om een hoogwaardige kweekbril aan te schaffen. Het licht van kweeklampen kan namelijk schadelijk voor je ogen zijn. Kweekbrillen bieden je ogen bescherming tegen verblindend licht en schadelijke straling. Hierdoor kun je veiliger kweken. Bovendien filteren brillen bepaalde kleuren uit, zodat je de werkelijke kleur van de plant kunt waarnemen. Hierdoor herken je ziektes sneller en kun je de planten goed inspecteren op schimmels. Onze kweekbrillen zijn zowel verkrijgbaar voor led- als HPS kweeklampen.

Light mover

Een Light Mover zorgt ervoor dat je een groter oppervlak kunt belichten met jouw kweeklampen. Dit levert in sommige gevallen zelfs een rendement van 45% op. De Light Mover voor Hortilight kweeklampen beweegt langzaam heen en weer en planten merken dus niet dat zij minder licht krijgen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de groei of de opbrengst van de plant. Bovendien kun je de snelheid en de twee eindstops helemaal zelf instellen. Je bepaalt dus zelf hoe de lamp beweegt.

Ook accessoires voor ophangen en bevestigen van kweeklampen

Op Kweeklampenkopen.nl bieden we ook accessoires voor het ophangen en bevestigen van kweeklampen. Het is belangrijk dat je kweekverlichting op de juiste manier installeert, zodat deze het licht goed kan verspreiden. Met onze handige haken, beugels en hangers kun je de hoogte van de kweeklampen eenvoudig aanpassen naarmate je planten groeien. Zo zorg je ervoor dat de lampen altijd op de juiste positie hangen en niet te dicht bij de planten in de buurt komen.

Advies nodig? Stuur een berichtje

Wil je weten welke accessoires het meest geschikt zijn voor jouw kweekruimte? Of heb je advies nodig over het creëren van de optimale groeiomstandigheden voor jouw planten? Onze experts staan voor je klaar. Stuur ons een berichtje via e-mail of chat en we doen ons best om zo snel mogelijk te reageren. Samen zorgen we ervoor dat je het maximale uit je kweeklampen kunt halen. 

FAQ

Welke accessoires zijn onmisbaar voor mijn kweeklampen?

Welke accessoires onmisbaar zijn is afhankelijk van jouw specifieke kweekbehoeften. Wanneer jouw led kweeklamp geen ingebouwde driver heeft, is het noodzakelijk om er eentje aan te schaffen. Daarnaast adviseren we om altijd een kweekbril te gebruiken wanneer je te maken krijgt met krachtige kweeklampen.

Welk ophangsysteem is het beste?

Welk ophangsysteem het beste is voor jou hangt af van het soort kweeklamp dat je hebt gekozen en persoonlijke voorkeuren. Er zijn verschillende ophangsystemen verkrijgbaar, variërend van haken, beugels en touwen.

Hoe kan ik de lichtintensiteit van mijn kweeklampen aanpassen met accessoires?

Je kunt de lichtintensiteit aanpassen en dimmen met een controller voor kweeklampen. Bovendien kun je met een controller ook instellen wanneer de lamp aan en uit wordt geschakeld.