Groei

Om je planten goed te laten groeien, is de juiste verlichting van essentieel belang. Door de juiste kweeklamp te gebruiken, help je jouw planten bij het vormen van stevige stelen en bladeren. In het assortiment van Kweeklampenkopen.nl vind je verschillende soorten kweeklampen, waaronder speciale kweeklampen voor de groeifase van planten en gewas. Deze lampen bevatten een specifiek lichtspectrum dat volledig is afgestemd op de lichtbehoeften van jonge, groeiende planten. Daarnaast vind je ook full spectrum led kweeklampen in ons assortiment die je kunt gebruiken voor alle groeistadia. 

groei kweeklamp
Toon filter

Resultaat 1–16 van de 28 resultaten wordt getoond

Speciale kweeklampen voor groei

Wanneer je planten buiten kweekt, ontvangen deze het juiste lichtspectrum van de zon. Kweeklampen zijn er om het licht dat de zon geeft na te bootsen. Zo kun je jouw planten ook goed laten groeien in een indoor kweekruimte met weinig natuurlijk licht. Voor een optimale groei vind je specifieke kweeklampen voor groei in ons assortiment. Deze kweekverlichting bevat een lichtspectrum dat volledig is afgestemd op de behoeften van planten in de groeifase. 

Waar op letten bij het kiezen van kweeklampen voor groei

Voor een optimale groei van jouw planten of gewassen is het belangrijk dat je de juiste lampen kiest. Kweeklampen voor de groeifase bieden namelijk een ander lichtspectrum dan kweekverlichting voor de bloei. Let op de volgende aspecten bij het kiezen van een kweeklamp en stimuleer een gezonde groei van jouw plant!

Lichtspectrum

Het lichtspectrum is een van de belangrijkste aspecten bij het kopen van een kweeklamp. Zorg er altijd voor dat de groeilamp een lichtspectrum bevat dat geschikt is voor de groeifase van de plant. Kweeklampen voor groei bevatten voornamelijk blauw en wit licht. Deze twee lichtkleuren stimuleren de fotosynthese en stimuleren de groei van sterke stelen en bladeren.

Lichtintensiteit

Controleer ook altijd de lichtintensiteit en de wattage van de kweeklamp voor de groeifase. Jonge planten hebben doorgaans minder licht nodig dan volwassen of volgroeide planten. Je hoeft daarom niet een lamp aan te schaffen met een hoge lichtintensiteit. 

Type kweeklamp

Er zijn verschillende soorten kweeklampen verkrijgbaar. In onze webshop vind je HPS en led kweeklampen. Kies de soort die het beste bij jouw behoeften past. Led lampen zijn tegenwoordig erg populair dankzij de energiezuinigheid. Bovendien wordt led verlichting niet snel warm en kun je deze dichter op je planten hangen. 

Aanpasbaarheid van het lichtspectrum

Wil je de kweeklamp alleen voor de vegetatieve groeifase gebruiken? Kies dan voor een speciale kweeklamp voor de groei. Echter, wanneer je de lamp ook tijdens andere groeistadia wilt inzetten, kun je kiezen voor een lamp met een instelbaar lichtspectrum. Zo gebruik je tijdens de gehele levenscyclus van de plant dezelfde lamp.

Full spectrum kweeklampen voor groei en bloei

Op deze pagina vind je een ruim aanbod kweeklampen voor de groeifase van planten en gewassen. Tijdens de groeifase hebben planten behoefte aan blauw en wit licht, maar naarmate de planten groter en ouder worden, verandert deze lichtbehoefte. Tegenwoordig zijn er handige full spectrum led kweeklampen. Deze lampen bevatten een full spectrum; dit omvat alle lichtkleuren die belangrijk zijn voor de groei én bloei. Full spectrum lampen zijn hierdoor geschikt voor alle stadia van plantengroei. Dus voor stekken, de vegetatieve groei en de bloei. Je gebruikt maar één lamp gedurende de gehele levenscyclus. 

Vraag advies aan onze experts

De juiste verlichting is onmisbaar tijdens het kweken van planten en gewassen in een indoor kweekruimte. Zowel professionele tuinders als hobbykwekers maken gebruik van onze hoogwaardige kweekverlichting. Heb je vragen over de kweeklampen voor groei? Of heb je hulp nodig bij het bepalen van het juiste type verlichting? Onze experts staan voor je klaar. 

FAQ

Welk lichtspectrum is geschikt voor de groeifase van planten?

Tijdens de groeifase hebben planten een lichtspectrum met voornamelijk blauw en wit licht nodig. Licht in het blauwe spectrum zorgt voor een optimale fotosynthese en bevordert de vegetatieve groei. Ook speelt blauw licht een rol in de ontwikkeling van sterke bladeren en stelen.

Wat is het verschil tussen kweeklampen voor de groei- en bloeifase?

Het belangrijkste verschil tussen kweeklampen voor de groei- en bloeifase zijn de lichtkleuren die deze lampen produceren. Lampen voor de groeifase bevatten voornamelijk blauw en wit licht, terwijl kweekverlichting voor de bloeifase meestal een roodoranje lichtspectrum produceert. 

Welke lichtintensiteit hebben mijn planten nodig tijdens de groeifase?

De lichtintensiteit die planten nodig hebben is afhankelijk van het type plant en de groeifase. Stekken en jonge planten hebben minder veel licht nodig dan volwassen planten. Jonge planten hebben voldoende aan een lamp met 4000 Kelvin. Naarmate de planten groter worden, hebben ze echter grotere hoeveelheden licht nodig.