Strips

Als binnenkweker weet je hoe belangrijk de juiste verlichting is voor de groei en bloei van je planten. Traditionele verlichting, zoals HPS lampen, worden de afgelopen jaren steeds vaker vervangen door led kweekverlichting. Een van de meest veelzijdige en efficiënte opties binnen led verlichting zijn onze led kweekstrips. Led kweekstrips zijn flexibele strips met ingebouwde led-lampjes die speciaal zijn ontworpen voor indoor kweken. Ze worden steeds populairder onder hobbykwekers en professionele telers vanwege de vele voordelen die ze bieden. Onze strips monteer je eenvoudig in kweektenten, kweekkasten of andere kweekruimtes. Ontdek de voordelen hier!

Toon filter

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

De voordelen van led kweekstrips

Een gezonde plantengroei en een maximale opbrengst: dat wil iedere indoorkweker. Om deze doelen te behalen, is het kiezen van de juiste verlichting cruciaal. Led kweekstrips worden steeds vaker de favoriete keuze van hobbykwekers en professionele telers. En dat heeft alles te maken met de volgende voordelen. 

✓ Ideaal voor kleine kweekruimtes

Led kweekstrips zijn ideaal voor kleine kweekruimtes dankzij het slanke en compacte formaat. Ze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen worden gebogen of aangepast aan de vorm van je kweekruimte. Zo kun je de verlichting optimaal positioneren en richten op de planten, zelfs in de kleinste hoekjes en krapste ruimtes. 

✓ Plug and play

Led kweekstrips zijn flexibel en eenvoudig te installeren. Ze kunnen vrijwel in iedere kweekruimte worden aangebracht dankzij het handige plug-and-play systeem. Je steekt de stekker in het stopcontact en de strips zijn klaar voor gebruik.

✓ Energiezuinig

In vergelijking met traditionele verlichting, zoals HPS lampen, verbruiken led strips aanzienlijk minder energie. Je bespaart dus een hoop elektriciteitskosten en creëert tegelijkertijd een duurzamere kweekomgeving. 

✓ Full spectrum

Een ander voordeel van led kweekstrips is de veelzijdigheid van het lichtspectrum. Met de nieuwste led technologie kun je specifieke kleuren en lichtintensiteiten aanpassen aan de verschillende groeifasen van je planten. Je gebruikt de strips dus zowel in de groei- als de bloeiperiode.

Waar gebruik je led kweekstrips voor? 

Of je nu planten wilt zaaien of wilt gaan stekken: led kweekstrips gebruik je gedurende de gehele plantcyclus! Ze voorzien jouw planten te allen tijde van genoeg licht voor een gezonde groei en ontwikkeling. Met led strips kun je verschillende aspecten van de kweekcyclus optimaliseren.

  • Zaailingen en stekken

Led strips bieden zowel blauw als wit licht, wat gunstig is voor de ontwikkeling van zaailingen en het bewortelen van stekjes. 

  • Vegetatieve groei

Tijdens de vegetatieve groeifase hebben planten behoefte aan licht met een hogere intensiteit. Led kweekstrips kunnen dit licht op het juiste moment bieden.

  • Bloei en vruchtvorming

Led strips kunnen worden aangepast om de kleuren en intensiteit te leveren die planten in de bloeifase nodig hebben. 

Bovendien zijn onze led kweekstrips ideaal voor kleine en grote kweekruimtes. Je kunt ze als primaire bron van verlichting gebruiken, maar in een grote kweektent kunnen ze heel goed als aanvullende verlichting dienen. 

Hoe led kweekstrips installeren?

Het installeren van led kweekstrips is erg eenvoudig. Je hebt enkel een driver, een stopcontact nodig en eventuele bevestigingsmiddelen zoals klemmen of lijm nodig. Led kweekstrips kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd, zowel rechtstreeks op een oppervlak of met behulp van bevestigingsmiddelen. Zorg er altijd voor dat de installatie stevig is en de led strips goed vast zitten.

Sluit de kweekstrips aan op de voeding of driver. Controleer de aansluitingen en volg altijd de instructies van de fabrikant op. Onze led strips zijn uitgerust met een plug-and-play systeem. Je hoeft ze nu dus alleen nog in het stopcontact te plaatsen en je bent klaar!

Binnen 2 werkdagen thuisbezorgd!

Met led strips zorg je ervoor dat elke centimeter goed wordt benut voor maximale groei! Je kunt ze zelfs in kleine hoekjes installeren. Wanneer je wilt starten met het kweken van planten, overweeg dan zeker om kweekstrips te gebruiken. Binnen slechts 2 werkdagen worden je led kweekstrips zorgvuldig verpakt en bij je thuis afgeleverd. Zo kun jij snel aan de slag! Plaats vandaag nog een bestelling en wees verzekerd van een snelle levering. 

FAQ

Welk lichtspectrum hebben led kweekstrips en is het aanpasbaar?

Led kweekstrips zijn verkrijgbaar in verschillende lichtspectra. Het meest gebruikte lichtspectrum is het full-spectrum. Deze strips stralen alle soorten lichtkleuren uit voor een optimale groei. In sommige gevallen zijn led strips uitgerust met een schakelaar of dimfunctie waarmee je het spectrum eenvoudig kunt aanpassen.

Hoeveel led kweekstrips heb ik nodig?

Hoeveel kweekstrips je nodig hebt, hangt af van de kweekruimte, de gewenste lichtintensiteit en het type planten dat je kweekt. Controleer altijd het vermogen van de ledstrips en bereken vervolgens hoeveel strips je nodig hebt. Hulp nodig? Vraag ons om advies!

Kan ik led strips combineren met andere verlichtingssystemen?

Ja, je kunt led kweekstrips combineren met andere verlichtingssystemen, zoals led UFO’s, spots, bars en tubes. Je kunt de strips zowel als primaire als aanvullende verlichting gebruiken.