LED kweeklampen

Led kweeklampen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt omdat ledverlichting veel voordelen biedt ten opzichte van traditionele HPS verlichting. Een led kweeklamp gaat langer mee, verbruikt minder stroom en is bovendien veiliger om te gebruiken. Wij bieden alleen de beste led kweeklampen van gerenommeerde A-merken zoals Hortilight en Samsung. Daarnaast bieden wij u ook alle nodige informatie om een goede keuze te maken en uw led kweeklamp correct te installeren.

Toon filter

Resultaat 1–16 van de 52 resultaten wordt getoond

Voordelen van led vs hps

Steeds meer kwekers stappen over op led kweeklampen in plaats van traditionele HPS lampen. Dit komt omdat led kweeklampen veel voordelen bieden en de afgelopen jaren ook steeds betaalbaarder zijn geworden. Ontdek alle voordelen en vervang uw lampen ook door led kweeklampen.

Langere levensduur

Een van de grootste ergernissen van kwekers is dat een HPS lamp snel kapot gaat. De gemiddelde levensduur van een HPS lamp is 1 jaar. De gemiddelde levensduur van een led kweeklamp is daarentegen wel 10 jaar. Op de lange termijn verdient u uw investering daarom altijd terug.

Minder stroomverbruik

U verdient uw investering in led kweeklampen ook terug doordat u minder stroom verbruikt. Het kweken van planten met kunstmatige verlichting vergt doorgaans veel stroom. Gebruik daarom energiezuinige led kweeklampen die vaak nog niet eens 50% van de stroom van traditionele lampen verbruiken.

Veilig in gebruik

Een andere reden om te kiezen voor led kweeklampen is uit veiligheidsoverwegingen. Een HPS lamp wordt erg warm en kan in het ergste geval piekstroom veroorzaken waardoor brand kan ontstaan. Met een led kweeklamp hoeft u zich daar geen zorgen over te maken omdat deze lampen niet warm worden.

Spatwaterbestendig

Naast het belichten van uw planten geeft u uw planten natuurlijk ook water. Om de luchtvochtigheid te verhogen kiezen veel kwekers er ook voor om de ruimte te benevelen. Hierbij is het handig dat u de lamp niet hoeft te verwijderen aangezien deze bestendig is tegen opspattend water.

Plug & play

Op het eerste oog lijkt het wellicht voordeliger en gemakkelijk om een traditionele lamp aan te schaffen. Maar daarbij heeft u vaak wel een stabilisator en reflector nodig om deze optimaal te laten werken. Een led kweeklamp is vrijwel altijd plug & play, dit betekent dat u de lamp eenvoudig met de stekker in het stopcontact aansluit.

A-merk led kweekverlichting

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten led kweeklampen op de markt. De afgelopen jaren zijn er ook steeds meer lage kwaliteit lampen uit China verkrijgbaar. Wij bieden echter alleen hoge kwaliteit kweekverlichting van gerenommeerde A-merken. Bovendien wordt iedere kweeklamp uitvoerig getest voordat deze aan ons assortiment wordt toegevoegd.

De belangrijkste kweekverlichting merken zijn:

 • LFG: Bekend van de Spectrabox. 
 • Hortilight: Bekend van de Scrogmaster 
 • 4Twenty: Bekend van eigen 4Twenty lampen. 
 • Samsung: Bekend van de Quantum Board

Top 3 beste led kweeklampen op dit moment:

 • Spectrabox 200W BB

Dit is de favoriete led kweeklamp van veel van onze klanten vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding en lange levensduur. De robuuste behuizing is bovendien spatwaterdicht (IP68).

 • Scrogmaster 800

Om zoveel mogelijk ruimte te belichten met één lamp gebruikt u de scrogmaster kweeklampen. De Scrogmaster 800 is de kleinste variant maar kan toch een groot oppervlak belichten.

 • Samsung Quantum 100

Een compacte maar toch erg krachtige led kweeklamp is de Quantum 100 van Samsung. Deze betaalbare led kweeklamp is eenvoudig te installeren en bovendien geruisloos stil.

Type led kweeklampen

Naast de verschillende soorten merken zijn er ook verschillende soorten kweeklampen te onderscheiden. Wij onderscheiden deze op basis van toepassing. Het is belangrijk om te bepalen waarvoor u de led lamp wilt gebruiken. Alleen voor de groeifase van uw plant of ook voor de bloeifase?

De belangrijkste soorten kweeklampen zijn:

 • Boxen: Veel veel lichtopbrengst gebruikt u een box zoals de Spectrabox, Quantumboard of Scrogmaster.
 • UFO’s: Een led UFO kweeklamp is geschikt veel een kleine ruimte waar toch veel lichtopbrengst gewenst is.
 • Strips & Bars & Tubes: Led strips geven minder lichtopbrengst maar zijn zeer geschikt voor stekken of een lange kweekruimte.
 • Spots: Voor het kweken van een enkele plant of kleine planten zijn led spots geschikt.

De belangrijkste toepassingen zijn:

 • Stekken: Voor het opkweken van de stekken en in leven houden van moederplanten.
 • Groei: De meeste led lampen met wit of blauw licht zijn geschikt voor de groeifasen van uw plant.
 • Bloei: Planten in de bloei hebben doorgaans een rood warm lichtspectrum nodig.
 • Full spectrum: Een lamp met een volledig spectrum kan zowel voor de groei als bloei van een plant worden gebruikt. 

Waarop letten bij (led) kweeklampen kopen?

Wanneer u een nieuwe led kweeklamp gaat kopen zijn er een aantal aspecten om op te letten. Allereerst kijkt u natuurlijk naar de prijs, past het binnen uw budget. Kijk ook naar eventuele accessoires die wellicht noodzakelijk zijn en de kosten daarvan. Bedenk daarnaast van tevoren voor welke toepassingen u de lamp wilt gebruiken. Alleen voor de groei of ook voor de bloei van planten. Vervolgens kijkt u naar het aantal lampen dat u nodig heeft om uw planten te kweken. 

Lees meer ->

Veelgestelde vragen over led kweeklampen:

Hoe lang gaat een led kweeklamp mee?

Het hangt af van het merk en het type lamp maar over het algemeen kunt u uitgaan van een levensduur van 5-10 jaar.

Hoeveel stroom kan ik besparen met led?

Ten opzichte van traditionele HPS verlichting bespaart u vaak meer dan 50%. Dat betekent ook dat u met hetzelfde stroomverbruik het dubbele resultaat kunt behalen.

Heb ik garantie op de kweeklamp?

Iedere lamp in ons assortiment kunt u eenvoudig bestellen en binnen 14 dagen retour sturen zonder opgaaf van reden. Daarnaast krijgt u van ons 1 jaar garantie.

Gerelateerde blogartikelen

Wilt u meer weten over led kweeklampen? Wij bieden u alle informatie over het installeren en het gebruik van uw nieuwe led kweeklamp. Ontdek alle gerelateerde artikelen van ons blog.

Hulp bij het kiezen van uw nieuwe kweeklamp

Komt u er niet uit met het kiezen van uw nieuwe kweeklamp? Onze experts vertellen u graag wat de beste led kweeklamp in uw situatie is. Neem gerust contact op per e-mail of telefoon.