Groei & Bloei

Van zaaiing tot oogst: planten doorlopen verschillende fases. En tijdens deze fases hebben zij verschillende lichtbehoeften. Zo hebben planten tijdens de groeifase bijvoorbeeld behoefte aan blauw licht met een lage intensiteit voor optimale groei. Terwijl planten tijdens de bloeifase rood licht met een hogere intensiteit nodig hebben voor vruchtvorming. In het assortiment van Kweeklampenkopen.nl vind je speciale kweeklampen die geschikt zijn voor zowel de groei- als de bloeifase van planten.

groei en bloei kweeklamp 2
Toon filter

Resultaat 1–16 van de 38 resultaten wordt getoond

Kweeklampen voor groei en bloei

Tijdens de groei- en bloeiperiode hebben planten verschillende lichtbehoeften. Er zijn dan ook verschillende kweeklampen verkrijgbaar voor deze twee fases. Wanneer je liever niet twee verschillende lampen wilt aanschaffen, kies je voor een groei en bloei lamp. Deze lamp bevat zowel een groei- als bloeispectrum. Aan de hand van een schakelaar kies je zelf wanneer de verlichting het rode of blauwe lichtspectrum uitstraalt. Je hoeft dus geen lampen te vervangen!

Full spectrum kweeklampen: voor de volledige plantencyclus

Ons assortiment bestaat uit diverse soorten kweeklampen voor de groei en bloei van planten en gewassen. Daarnaast bieden we ook geavanceerde led lampen met een full spectrum. Een full spectrum kweeklamp bevat alle lichtkleuren die jouw planten nodig hebben tijdens de gehele levenscyclus. Ze bevatten de essentiële rode en blauwe lichtkleuren, maar ook andere soorten licht zoals infrarood en UV licht. Het lichtspectrum is voorzien van alle kleuren van de regenboog en daarom kun je deze lamp heel goed vergelijken met de zon. 

Kenmerken van full spectrum kweeklampen

De meeste kweeklampen bevatten enkel een lichtspectrum voor de groei en bloei. Full spectrum kweeklampen bevatten daarentegen nog andere belangrijke lichtkleuren die jouw planten goed kunnen gebruiken. Je planten zullen dus nog krachtiger groeien en bloeien!

Geschikt voor de gehele plantencyclus

Full spectrum led kweeklampen zijn geschikt voor de gehele plantencyclus. Je gebruikt ze dus zowel tijdens de groei- als bloeifase. Je hoeft dus geen lampen te vervangen of meerdere kweeklampen aan te schaffen. 

Breed lichtspectrum

Kweeklampen voor groei en bloei bevatten een rood en blauw lichtspectrum. Echter, full spectrum groeilampen bieden een breder scala aan kleuren, waaronder blauw, wit, groen, geel, oranje en rood; eigenlijk alle kleuren van de regenboog. De lamp bootst als het ware het natuurlijke zonlicht na. 

Instelbare instellingen

Full spectrum kweeklampen bevatten in de meeste gevallen een schakelaar om te wisselen van de groei- naar de bloeifase. Er zijn echter ook lampen waarbij je de lichtintensiteit en kleuren zelf kunt instellen. Zo zorg je ervoor dat het licht volledig zijn afgestemd op de behoeften van jouw planten.

Energiezuinig

Full spectrum led kweeklampen staan bekend om de energiezuinigheid. Ze zijn uitgerust met geavanceerde technologieën en verbruiken weinig stroom. Je kunt dus eenvoudig besparen op de energierekening. 

Kweeklamp voor groei en bloei eenvoudig online bestellen

Wil je een kweeklamp voor groei en bloei kopen? In ons assortiment vind je de beste kweeklampen van gerenommeerde merken. De kweeklampen zijn door ons strenge selectieproces goedgekeurd. Hierdoor ontvang je altijd de beste kwaliteit. Weet je niet welke lamp het beste past bij jouw situatie? Onze experts adviseren je graag. Onze klantenservice is iedere werkdag tijdens kantooruren beschikbaar. Bovendien ontvang je altijd minimaal één jaar garantie op onze kweeklampen voor groei en bloei!

FAQ

Welk lichtspectrum is het meest geschikt voor de groei van planten?

Tijdens de groeifase van planten kun je het beste kiezen voor een kweeklamp met een blauw lichtspectrum. Ook kun je voor een full spectrum led kweeklamp kiezen.

Welk lichtspectrum is het meest geschikt voor de bloei van planten?

In de bloeifase is het belangrijk dat planten voldoende rood licht ontvangen. Kies daarom voor een lamp met een rood lichtspectrum. Een full spectrum lamp is ook mogelijk. 

Kan ik dezelfde kweeklamp gebruiken voor alle groeistadia? 

Als je dezelfde kweeklamp wilt gebruiken voor de groei- en bloeifase kies je voor een lamp dat zowel blauw als rood licht bevat. Een full spectrum lamp is ook geschikt voor een optimale groei en vruchtvorming.