Bloei

Een plant beloopt verschillende fases; van zaailing tot vruchtvorming. Tijdens deze fases hebben planten en gewassen verschillende lichtbehoeften. Tijdens de groeifase is het bijvoorbeeld belangrijk dat de plant blauw licht ontvangt voor een optimale groei. Maar tijdens de bloeifase hebben planten minder behoefte aan blauw licht en juist meer aan rood licht. In ons assortiment vind je speciale kweeklampen voor de bloeifase van planten en gewas. Deze kweekverlichting bevat een lichtspectrum dat is aangepast aan de behoeften van planten tijdens de bloeifase.

Bloei kweeklamp 2
Toon filter

Resultaat 1–16 van de 28 resultaten wordt getoond

Speciale kweeklampen voor bloei

Planten hebben verschillende lichtbehoeften tijdens de groei- en bloeifase. Om jouw planten optimaal te laten groeien en de opbrengst te optimaliseren, kun je gebruikmaken van kweeklampen in jouw indoor kweekruimte. Speciale kweeklampen voor bloei bevatten een lichtspectrum dat volledig is afgestemd op de behoeften van planten in de bloei. Het rode lichtspectrum zorgt voor vruchtvorming en een optimale fotosynthese. Met onze kweeklampen speciaal voor de bloeifase zullen jouw planten nog langer bloeien!

Waar op letten bij het kopen van kweeklampen voor de bloeifase

Om een succesvolle en lange bloei van jouw planten te bevorderen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten tijdens het kopen van een kweeklamp. Zo is een rood lichtspectrum bijvoorbeeld van essentieel belang en ook de lichtintensiteit mag niet vergeten worden.

Lichtspectrum

Wanneer je een kweeklamp voor de bloeifase gaat kopen, is het belangrijk dat deze het lichtspectrum bevat dat geschikt is voor de bloei. Voor een goede fotosynthese hebben planten voornamelijk rood licht nodig tijdens de bloeifase. Rode kleuren zorgen namelijk voor een optimale vruchtvorming en stimuleren de productie van bloemen.

Hoge lichtintensiteit

Let ook altijd goed op de lichtintensiteit van kweeklampen omdat deze nog wel eens kan variëren. Tijdens de bloeifase hebben planten een hogere lichtintensiteit nodig dan tijdens de groeifase. Een hoge lichtintensiteit draagt namelijk bij aan het stimuleren van de productie van bloemen en vruchten.

Warmteafgifte 

Om een risico op oververhitting te voorkomen, is het van belang om voor aanschaf de warmteafgifte te controleren. Traditionele kweeklampen, zoals HPS, kunnen na lang gebruik erg warm worden. Houd hier dus altijd rekening mee en plaats ze niet dicht bij de planten of het gewas. Led lampen worden meestal minder warm. 

Led of HPS

Als je kweeklampen gaat aanschaffen, heb je over het algemeen de keuze uit twee populaire soorten: led verlichting en HPS kweeklampen. Tegenwoordig zijn led lampen populair dankzij de hoge energie-efficiëntie en de mogelijkheid om het lichtspectrum aan te passen. Kies het type lamp dat het beste bij jouw behoeften past. 

Full spectrum kweeklampen voor de groei- én bloeifase

Wil je kweekverlichting enkel gebruiken tijdens de bloeifase van jouw planten? Dan voldoet een kweeklamp met een rood lichtspectrum. Echter, wanneer je de lamp ook voor de groeifase wilt gebruiken, kun je het beste kiezen voor een full spectrum kweeklamp. Deze lamp bevat een volledig spectrum; dus zowel blauwe als rode en andere lichtkleuren. 

Het lichtspectrum van een full spectrum lamp is volledig aanpasbaar. Je stelt dus zelf in wanneer de groeifase of de bloeifase begint. Je hoeft dus geen twee verschillende lampen aan te schaffen. 

Welke kweeklamp heb ik nodig? Vraag advies

Kweeklampen zijn essentieel tijdens de groei- en bloeifase van jouw planten. Tegenwoordig zijn led kweeklampen erg populair, maar we bieden ook traditionele HPS lampen aan in onze webshop. Kom je er niet uit? Of weet je niet welke kweeklamp het beste bij jouw behoeften past? Ons team van experts helpt je graag bij het maken van een keuze. Bovendien profiteer je altijd van snelle verzending!

FAQ

Welk lichtspectrum is geschikt voor de bloei van planten?

Tijdens de bloeifase hebben planten een lichtspectrum met rood licht nodig. Rood licht zorgt namelijk voor bloemvorming en vruchtontwikkeling. 

Hoe lang moet ik mijn kweeklampen aan laten staan tijdens de bloeifase?

Hoe lang je jouw kweeklampen tijdens de bloeifase aan moet laten staan, is afhankelijk van het type plant en de kweekomstandigheden. Over het algemeen wordt er geadviseerd om de lampen zo’n 10 tot 12 uur lang aan te laten staan. 

Kan ik dezelfde kweeklampen gebruiken voor de groei- en bloeifase?

Wanneer je voor een full spectrum kweeklamp kiest, is het mogelijk om dezelfde lamp te gebruiken tijdens de groei- en bloeifase.