Spectrabox

Onze led Spectraboxen zijn energiezuinig, krachtig en ideaal voor de groei en bloei van jouw planten! Led Spectraboxen zijn populair bij zowel hobby- als professionele kwekers vanwege de vele voordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld energiezuinig, gaan ze lang mee en bieden ze een breed lichtspectrum. De boxen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en vermogens, afhankelijk van jouw behoeften. Bekijk onze collectie en begin vandaag nog met kweken!

Toon filter

Toont alle 15 resultaten

Belangrijke voordelen van een Spectrabox

De Spectrabox was de eerste led kweeklamp ter wereld met een compleet lichtspectrum. Een aantal jaren geleden werden er enkel rode en blauwe leds toegepast in kweeklampen. De eerste Spectrabox was de eerste lamp met een 8 kleurig spectrum en nu zijn de boxen een waar begrip onder indoor kwekers! Ze kunnen namelijk gebruikt worden voor diverse soorten planten, zowel in de groei- als in de bloeifase!

✓ Volledig spectrum

Spectraboxen bevatten een volledig lichtspectrum. Het is mogelijk om het spectrum aan te passen aan de verschillende groeifasen van planten. Hierdoor verhoog je de opbrengst en de kwaliteit van de planten.

✓ Energiezuinig

Led kweeklampen gebruiken minder energie in vergelijking met traditionele lampen, zoals HPS-lampen. Hierdoor zijn ze milieuvriendelijker en kun je geld besparen op de energierekening!

✓ Kleine afstand van de plant

Een Spectrabox kan dicht bij de plant worden gehangen. De minimale afstand is 10 cm. Dit maakt de boxen ideaal voor in kweekkasten en -tenten. 

✓Plug-and-play 

Je sluit Spectraboxen eenvoudig aan via het handige plug-and-play systeem. Je stopt de stekker in het stopcontact en de box geeft licht. Dit licht kun je vervolgens eenvoudig aanpassen. 

Verschillende soorten Spectraboxen

Er zijn verschillende soorten Spectraboxen beschikbaar, met elk hun eigen kenmerken en voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld boxen ontworpen waarmee je met één schakelaar het lichtspectrum van de groei- naar de bloeifase kunt aanpassen. Wij bieden diverse soorten Spectraboxen in ons assortiment, waaronder UFO, XTR en BB. 

UFO

De UFO Spectrabox beschikt over een schakelaar waarmee je de overgang van groeilicht naar bloeilicht kunt bedienen. Het heeft een unieke ronde vorm en lijkt op een UFO, vandaar ook de naam. Het is een populair type Spectrabox vanwege de compacte afmetingen. 

XTR

De Spectrabox XTR serie beschikt over een full-spectrum lichtspectrum. Dit betekent dat de lamp zowel geschikt is voor de bloei- als groeifase van een plant. De XTR-serie is voorzien van alle benodigde lichtkleuren en de stand kan met een schakelaar worden aangepast

BB

De BB serie biedt zuinige en duurzame kweeklampen. De Spectrabox bevat een DIM Controller waarmee je eenvoudig de lichtintensiteit kunt aanpassen aan de behoeften van de plant. Je kunt het groei- en het bloeispectrum apart van elkaar aanpassen, zodat je verschillende seizoenen kunt nabootsen. De BB Spectrabox serie wordt ook wel gezien als de meest luxe kweeklamp.

Led Spectrabox gebruiken voor groei én bloei

Aangezien de Spectrabox een volledig lichtspectrum biedt, kun je deze lamp gebruiken tijdens de gehele plantcyclus. Voor zowel groei als bloei kunnen er diverse kleuren worden toegepast voor optimaal resultaat. Als kweker pas je zelf de lichtintensiteit aan om plantengroei te stimuleren. Je gebruikt een led Spectrabox dus het hele jaar door om planten binnen te kweken, ongeacht het seizoen. 

Neem contact op voor advies 

De led Spectrabox is de meest innovatieve en krachtige kweeklamp voor groei en bloei. Bestel jouw kweeklampen vandaag en ontvang deze binnen één à twee dagen! Weet je niet zeker welke kweeklamp je het beste kunt kopen? Of wil je overstappen van HPS naar led en weet je niet goed hoeveel led lampen je nodig hebt? Onze experts geven je graag passend advies. Ook als je andere vragen hebt, kun je gerust contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.

FAQ

Hoe installeer ik een led Spectrabox?

Het installeren van een led Spectrabox kan in een paar eenvoudige stappen worden gedaan. Kies een geschikte locatie en bevestig de ophanghaken aan het plafond van de kweekruimte. Plaats vervolgens de Spectrabox in de ophanghaken en zorg ervoor dat deze stevig vastzit. Onze boxen werken via een plug-and-play systeem; dus sluit de box aan op een stopcontact en het is klaar!

Kan ik een led Spectrabox gebruiken voor alle soorten planten?

Led Spectraboxen kunnen over het algemeen worden gebruikt voor alle soorten planten, zoals groenten, fruit, bloemen en kruiden. Dit is het geval, omdat het spectrum van licht kan worden aangepast aan de behoeften van de plant.

Hoe lang gaat een led Spectrabox mee en wat is de garantie?

Hoe lang een led Spectrabox meegaat, hangt af van het model, de kwaliteit en het merk. Led kweeklampen gaan echter langer mee dan traditionele kweeklampen, zoals HPS. Sommige boxen kunnen tot wel 50.000 branduren meegaan. Daarnaast bieden wij één jaar garantie op onze producten.