Quantum Board

Led Quantum Boards worden steeds populairder onder indoor kwekers. Ze bieden een volledig lichtspectrum, waardoor ze geschikt zijn voor alle groeifasen van planten: van zaailingen tot oogst. Bovendien zijn ze energiezuiniger en efficiënter dan traditionele HPS-lampen; je kunt dus een hoop energie besparen! Wil je een led Quantum Board kopen? Wij bieden een ruim aanbod aan Quantum Boards van hoge kwaliteit. Bestel vandaag nog en begin snel met kweken.

Toon filter

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Wat is een Led Quantum Board?

Een Quantum Board is een type kweeklamp dat gebruikmaakt van de nieuwste led-technologie. Het board bestaat uit een groot paneel met honderden kleine leds die over het hele oppervlak zijn verdeeld. Deze leds zorgen voor een zeer efficiënte en gelijkmatige verdeling van licht, zodat planten optimaal kunnen groeien en bloeien. 

Het unieke ontwerp van een Quantum Board maakt het mogelijk om meer licht te genereren met minder energie. Dit komt doordat de leds dicht bij elkaar zijn geplaatst, wat resulteert in een hogere lichtopbrengst per watt dan bij traditionele HPS-lampen.

Hoe werkt een Quantum Board?

Een Quantum Board biedt een efficiënte en krachtige vorm van verlichting. Maar hoe werkt het nu precies? Het board werkt door middel van tientallen tot honderden kleine led-lampjes. Deze leds produceren licht van verschillende golflengten die planten nodig hebben om te groeien en te bloeien. 

Om een Quantum Board goed te laten werken, is er een driver nodig. Deze driver regelt de stroom die naar de leds wordt gestuurd en bepaalt de intensiteit en kleur. De leds bieden een breed spectrum aan lichtkleuren, waaronder blauw, rood, groen en wit. Bovendien kan het lichtspectrum eenvoudig worden aangepast en geoptimaliseerd worden voor verschillende groeifasen van planten. Je hoeft dus geen andere lampen aan te schaffen voor bijvoorbeeld de bloeifase. 

Wat Quantum Boards onderscheidt van andere vormen van ledverlichting is de manier waarop de leds zijn georganiseerd en gemonteerd op een paneel. De lampjes zijn gelijkmatig verdeeld over het oppervlak, waardoor het licht gelijkmatig wordt verspreid. 

Voordelen van een Led Quantum Board

Het led Quantum Board is niet voor niets zo populair geworden onder indoor kwekers; het gebruik van het paneel voor binnenkweek biedt meerdere voordelen. Of je nu een ervaren teler bent of net begint met het kweken van planten; ontdek de voordelen van onze led Quantum Boards. 

✓ Gelijkmatige verdeling van licht

Aangezien er verschillende leds over het hele oppervlak zijn verdeeld, zorgt dit voor een gelijkmatige lichtverspreiding. Een Quantum Board minimaliseert schaduwen, waardoor een gelijkmatige groei van planten wordt bevorderd.

✓ Full spectrum

Quantum Boards bieden een full spectrum licht. Het is dus mogelijk om het lichtspectrum aan te passen aan de behoeften van de planten tijdens verschillende groeifasen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf kiezen of je wit, blauw, rood of groen licht wilt gebruiken. Dit maakt het mogelijk om de groei, bloei en opbrengst van planten te optimaliseren.

✓ Laag energieverbruik

Onze led Quantum Boards zijn zeer energie-efficiënt en bieden hierdoor een laag stroomverbruik. Ze kunnen dezelfde hoeveelheid licht leveren als traditionele lichtbronnen, zoals HPS lampen, terwijl ze aanzienlijk minder energie verbruiken. Dus geniet van lagere energiekosten!

✓ Dimbaar

Diverse modellen Quantum Boards worden geleverd met een dimbare led-driver. Hierdoor kun je zelf de lichtsterkte aanpassen naar de behoefte van de plant.

✓ Met passieve koeling

Quantum Boards worden gebruikt met een passief koelingssysteem. Dit betekent dat ze geen luidruchtige ventilators bevatten waardoor ze een stuk stiller zijn dan traditionele kweeklampen. 

Waar een Led Quantum Board voor gebruiken?

Een Quantum Board gebruik je voornamelijk voor binnenkweek en kasinstallaties. Je kunt er verschillende soorten planten mee kweken, zowel bloeiende planten als groenten en kruiden. Over het algemeen zijn de board geschikt voor een breed scala aan planten, zoals tomaten, paprika’s en sla. Aangezien een led Quantum Board een volledig spectrum aan licht biedt, zijn ze geschikt voor alle groeifasen van de planten. 

Led Quantum Boards worden zowel gebruikt als aanvullende en primaire lichtbronnen. Het is echter belangrijk om te weten dat verschillende planten verschillende lichtbehoeften hebben. Sommige planten hebben bijvoorbeeld meer rood licht nodig, terwijl andere wellicht meer blauw nodig hebben. Om deze reden is het belangrijk om de lichtbehoeften van de planten die je wilt kweken te onderzoeken voordat je een Quantum Board aanschaft. 

Neem contact op voor advies

Heb je advies nodig of wil je meer informatie over Quantum Boards en hun toepassingen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Bovendien profiteer je van een snelle verzending: wanneer je vandaag bestelt, heb je je led Quantum Board al binnen 1-2 dagen in huis! 

FAQ

Kan ik Quantum Boards combineren met andere soorten kweeklampen?

Ja, Quantum Boards kunnen worden gecombineerd met andere soorten kweeklampen. Dit kan een effectieve manier zijn om de groei en opbrengst van planten te maximaliseren. Het is belangrijk dat je de lampen juist afstelt op de grootte van de kweekruimte, de soort planten en de fase van de groei. 

Hoeveel wattage heb ik nodig voor mijn kweekruimte?

De wattage die je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en het type planten. Over het algemeen wordt aanbevolen om een wattage tussen de 25 en 50 watt per vierkante meter te gebruiken. Dit is slechts een algemene schatting. 

Welke soorten planten kan ik kweken met een led Quantum Board?

Met een led Quantum Board kun je verschillende soorten planten kweken, zowel groenten en kruiden als bloemen. Quantum Boards bieden een volledig lichtspectrum, waardoor ze geschikt zijn voor alle groeifasen van de planten.