Spots

Of je nu een enthousiaste hobbykweker of een ervaren tuinierder bent: met led spots voor indoor kweken zorg je dat jouw planten nog beter groeien. Led kweekspots zijn ontworpen om je planten de ideale lichte omgeving te bieden, ongeacht het seizoen of de ruimte waarin je kweekt. Met hun geavanceerde led-technologie geniet je van een full spectrum aan licht. De spots zijn dus geschikt voor de groei én bloeifase. Ontdek hier de voordelen van led spots in jouw kweekruimte. En wanneer je vandaag bestelt, profiteer je van snelle verzending!

Toon filter

Toont alle 6 resultaten

Toont alle 6 resultaten

De kenmerken van led spots voor indoor kweken

Je planten zo goed mogelijk laten groeien: dat is het doel! Voor maximale opbrengst is de juiste verlichting erg belangrijk. Led spots worden vaak gebruikt in de groeifase van een plant. Om deze reden worden ze ook wel ‘growspots’ genoemd. Overweeg je om led kweekspots aan te schaffen? Dit zijn de belangrijke kenmerken van onze spots.

✓Energie besparen

Led spots voor kweken zijn speciaal ontworpen om meer licht te produceren met minder energieverbruik. Dit betekent niet alleen kostenbesparing op lange termijn, maar ook creëer je een duurzamere kweekomgeving!

✓Compact model

Led spots zijn compact en flexibel waardoor ze eenvoudig kunnen worden aangepast aan jouw kweekomgeving. Bovendien kunnen ze ook beter worden geïntegreerd in systemen met meerdere lichtbronnen.

✓Controle over het lichtspectrum

Een groot voordeel van led verlichting is dat je volledige controle hebt over het lichtspectrum. De led spots zijn hierdoor geschikt voor het belichten van planten gedurende de volledige plantcyclus. Dus niet alleen in de groeifase, maar ook tijdens de bloei. 

✓ High power leds

Onze led spots zijn krachtig en hebben diverse vermogens. Aangezien de spots zijn voorzien van hoogwaardige lenzen, bieden ze een krachtige licht penetratie. Hierdoor kun je de spots zowel dichtbij als verder van de planten af plaatsen. 

Led spots zijn ideaal als aanvullende verlichting

Led spots zijn perfect om als aanvullende verlichting te gebruiken in een kweekruimte of -kwast. Of je nu al gebruik maakt van andere lichtbronnen, zoals een led quantum board, HPS lampen of TL-buizen, led spots kunnen een waardevolle toevoeging zijn om de groei en bloei van je planten te optimaliseren.  

Met hun compacte formaat en gerichte lichtstraal zijn led kweekspots ideaal om specifieke gebieden in je kweekruimte te verlichten. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om schaduwplekken te elimineren of om extra licht te bieden waar nodig is. Door de spots strategisch te plaatsen, kun je zelfs de lichtdekking verbeteren. 

Hoe gebruik je led kweekspots? 

Led kweekspots kunnen op verschillende momenten en in verschillende situaties worden gebruikt. Zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben planten diverse behoeften. Zo heeft de ene plant meer blauw licht nodig voor de vegetatieve groei en meer rood licht voor de bloeifase. Met led spots voor indoor kweken kun je het lichtspectrum eenvoudig aanpassen en afstemmen op de behoeften van je specifieke plantensoorten.

Zo gebruik je led kweekspots:

  • Hoofdverlichting

Heb je een kleine kweekruimte? Dan kun je led kweekspots gebruiken als de primaire lichtbron. Ze zijn namelijk geschikt voor zowel de groei- als bloeifase van planten. Door meerdere led spots te gebruiken, creëer je een optimale lichtdekking.

  • Aanvullende verlichting

Led spots kunnen heel goed worden gebruikt als aanvullende verlichting naast andere lichtbronnen, zoals LED- of HPS lampen. 

  • Voor moeilijk bereikbare plaatsen

Led kweekspots zijn ideaal voor het verlichten van moeilijk bereikbare plaatsen in je kweekruimte, zoal sonder bladeren of de onderste delen van de planten. 

Profiteer nu van snelle verzending! 

Voeg led spots toe aan je kweekruimte en ontdek de vele voordelen van deze krachtige verlichting. Geef je planten de extra boost die ze nodig hebben! Of je nu een hobbykweker bent die zijn kweekruimte en upgrade wilt geven of een professionele teler die op zoek is naar krachtige aanvullende verlichting: wij zorgen ervoor dat je snel aan de slag kunt. We leveren onze producten uit voorraad, zodat ze binnen de kortste tijd bij jou thuis worden afgeleverd.

FAQ

Welk lichtspectrum leveren led spots?

Led spots kunnen verschillende soorten licht leveren, zoals blauw, rood en wit licht. De meeste spots bieden een full spectrum zodat je de lampen tijdens de groei- en bloeifase kunt gebruiken. 

Hoe lang gaan led kweekspots mee?

Led kweekspots hebben over het algemeen een lange levensduur in vergelijking met traditionele verlichting, zoals HPS lampen. Ze kunnen tot wel 50.000 branduren meegaan. Hoe lang de spots in jouw situatie meegaan, hangt af van hoe vaak je ze gebruikt en de kwaliteit van de leds. 

Wat is beter led spots of HPS lampen?

Led spots voor indoor kweken zijn over het algemeen energiezuiniger dan HPS lampen. Ook gaan ze langer mee en bieden ze meer controle over het lichtspectrum. Bovendien produceert led verlichting aanzienlijk minder warmte dan HPS lampen.