Bel met onze expert: 058 – 215 07 42

Gratis verzending vanaf € 100,-

Minimaal 1 jaar garantie
Waar op letten bij kweeklampen kopen

Waar op letten bij kweeklampen kopen?

Ben je op zoek naar kwalitatief goede LED kweeklampen, maar weet je niet welke je het beste kunt kopen? Je gebruikt een kweeklamp om ervoor te zorgen dat jouw plant gezond blijft, voornamelijk als deze te weinig natuurlijk licht ontvangt. Ook kun je een LED kweeklamp inzetten om zaadjes goed te laten groeien of stekjes een extra licht boost te geven.

Met een kweeklamp kun jij het hele jaar door kweken. Maar waar moet je op letten bij kweeklampen kopen? Hieronder zetten we een aantal tips van onze experts op een rij die jou helpen bij het kiezen van de meest geschikte lamp. 

1. Welke planten ga je kweken?

Voordat je kweeklampen gaat kopen, is het handig om te weten wat je precies gaat kweken. De verlichting moet namelijk wel geschikt zijn voor deze type plant. De meeste kweeklampen werken in de basis hetzelfde, maar tegenwoordig zijn er ook modellen die specifiek zijn ontworpen voor een soort plant. 

Wil je bijvoorbeeld gewassen kweken, zoals tomaten? Dan heb je ander licht nodig dan als je zaadjes van bloemen gaat kweken. Maar ook moet je rekening houden met de cyclus van de plant. Zoek je een lamp gericht op de bloeiperiode? Of wil je eentje gebruiken voor de gehele groeicyclus?

Welke planten ga je kweken

2. De ruimte

Naast het type planten is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die je wilt verlichten. De oppervlakte bepaalt namelijk of je één of meerdere LED kweeklampen moet aanschaffen. Meet de grootte van de kweekruimte op en kijk vervolgens naar de belichtingscapaciteit van de lampen die je op het oog heb. Bij elk product wordt er aangegeven hoeveel ruimte de lamp precies kan belichten. 

Hoeveel licht de planten nodig hebben, hangt af van het type plant. Voor planten die veel licht nodig hebben, zoals tomaten, wordt er een algemene richtlijn van 300 à 400 Watt vermogen per vierkante meter aangehouden. Planten die niet zoveel licht nodig hebben, zoals sla, hebben maar 80 tot 150 Watt per vierkante meter nodig. Kijk dus altijd goed naar hoeveel licht de lamp per vierkante meter kan uitstralen. 

3. Het verbruik van de lamp

Het verbruik van de kweeklamp is ook niet bepaald onbelangrijk. Aangezien de lampen een groot aantal uren per dag branden, kunnen ze een hoop elektriciteit verbruiken. We adviseren om altijd goed naar het maximale verbruik van de lamp te kijken. Kies altijd voor LED kweeklampen. Deze verbruiken weinig energie en kun je gerust lange periodes aan laten staan. 

4. Warmteafgifte van kweeklampen

LED kweeklampen zijn zuiniger dan traditionele lampen. Ze geven minder warmte af en zijn daarom ook veilig te gebruiken. Aangezien ze een lage warmteafgifte hebben, kun je ze iets dichterbij de planten plaatsen. Zo verhoog je de intensiteit van het licht op de plant. Heeft jouw zaadje minder warmte nodig? Dan kun je de lamp iets verder weg hangen. 

Warmteafgifte van kweeklampen

5. Kleurenspectrum

Om een plant goed te laten groeien, zijn er verschillende soorten lichtkleuren nodig. Voor de groei van zaadjes en planten is er rood en blauw licht nodig. Veel standaard kweeklampen bevatten dan ook deze twee kleuren. Maar een plant heeft bijvoorbeeld ook infrarood en ultraviolet licht nodig om de fotosynthese te stimuleren.

Door een kweeklamp met een uitgebreid kleurenspectrum te kopen, weet je zeker dat jouw plant goed gaat groeien.

Bekijk ons uitgebreide assortiment LED kweeklampen

Nu weet je precies waar je op moet letten bij kweeklampen kopen. In de webshop van Kweeklampenkopen.nl vind je zuinige en krachtige LED kweeklampen. Onze lampen zijn geschikt voor verschillende soorten planten en stimuleren de groei van zaden, voor zowel professioneel als particulier gebruik. Weet je niet zo goed welke lamp je nu het beste kunt kopen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste product.

Gratis verzending

Bij bestelling vanaf € 100,-

Soepele retourregeling

30 dagen zichttermijn

A-merk verlichting

Alleen de beste kweeklampen

Veilig betalen

iDEAL / PayPal / Mistercash